שיער ארוך ובריא זהו רצון מבוקש בקרב נשים, וגם בקרב גברים רבים. יש מי שרואה בשיער ארוך סימן לבריאות וליופי, ואין ספק כי שיער שופע נאה לשני המינים. אך שיער ארוך משמעותו גם תחזוקה רבה יותר וטיפול יום-יומי. שיער ארוך צריך לסרק לעיתים קרובות יותר כדי למנוע קשרים, וכמובן שנדרשת גם חפיפה תכופה ושימוש במרכך שיער בעת הצורך. כל פעולות אלו, שמטרתן לשמר את מראהו של השיער או לשפר אותו, נעשות בדרך כלל במסגרת חדר האמבטיה, וכך קורה ששערות שנשרו מוצאות את דרכן לכיור האמבטיה או למקלחון. כדי לדעת כיצד למנוע סתימות ניקוז מהשיער – מומלץ לקרוא את המאמר הבא.
מסננת התקנתם?
אם בבית שלכם יש כיור אמבטיה או מקלחון חזית שטרם התקנתם בהם מסננת – זה הזמן! לצערנו שערות הראש הן דקות מאוד אך גם חזקות מאוד; אם נותנים להם לעבור דרך הניקוז הרגיל ללא שימוש במסננת, הן דבקות בחור הניקוז או שהן נדבקות לצינור עצמו. עם הזמן, השערות הארוכות מצטברות בצינורות של חדר האמבטיה ויוצרות חסימה שהולכת וגדלה. ככל שהחסימה הזאת גדולה יותר, כך קשה יותר לשחרר אותה, ולכן עדיף להקדים תרופה למכה. התקנה של מסננת, או שימוש במסננת הניתנת להסרה, יסייעו ללכוד את אותן שערות סוררות ולפנות אותן כך שלא יחדרו לניקוז ויגרמו לנזקים.
מסרקים לפני שחופפים
זהו כלל חשוב מאוד שבזכותו ניתן יהיה לצמצמם את כמות השערות המוצאות את דרכן אל כיור אמבטיה או אל מקלחון חזית. סירוק השיער לפני המקלחת יסייע להסיר את אותן השערות שגם ככה עומדות לנשור. אם תצליחו לסגל לעצמכם מנהג זה, ותקפידו לסרק היטב את השיער במשך כמה דקות לפני המקלחת, מהר מאוד תשימו לב כי בסיום השהות במקלחת נותרו במסננת מעט מאוד שערות שיש להוציא. בשורה התחתונה – זאת אחת השיטות הבטוחות לצמצום משמעותי של סתימות בצנרת הבית.
טיפול חודשי
גם אם טרחתם לסרק את השיער היטב במשך כמה דקות לפני הכניסה לאמבטיה, וגם אם בבית שלכם יש כיור אמבטיה או מקלחון חזית המצוידים במסננת, עדיין עלולות להתרחש סתימות. למרות אמצעים אלו, אי-אפשר להימנע לגמרי מכניסתן של שערות ארוכות לניקוז. בשל כך, מדי חודש מומלץ לבצע טיפול שוטף בסיסי ופשוט למדי, שאינו מצריך ידע טכני או מקצועי. כל שעליכם לעשות הוא לשפוך מים רותחים פעם בחודש לחור הניקוז שבכיור האמבטיה ולחור הניקוז של המקלחון. המים הרותחים מסייעים לרכך את השערות, אך כדי שהטיפול יצליח, יש להקפיד לתת למים חמים לזרום מהברז כחמש דקות, כדי לנקות היטב את הצנרת.
לא להזניח
טיפ לסיום – כדי להגן על כיור אמבטיה או על מקלחון חזית מפני סתימות, מומלץ בחום לטפל בכל בעיה שמתעוררת במהירות האפשרית. אם מבחינים בכך שהמים יורדים בניקוז באיטיות רבה יותר, יש ככל הנראה סתימה בכיור או במקלחת. כאשר מצב זה קורה, ניתן לנסות לפתוח את הסתימה באופן עצמאי או במידת הצורך להיעזר באיש מקצוע. הכלל החשוב ביותר הוא – לא להזניח! חשוב לזכור כי הצנרת של חדר האמבטיה מתחברת לצנרת הכללית של הבית, ואם לא תקפידו לטפל כראוי בבעיה פשוטה יחסית של סתימה, תצטרכו לטפל בעתיד בבעיות מורכבות הרבה יותר.