אילו צמחים ניתן לשלב בחדר האמבטיה?

צמחי בית הפכו כבר מזמן לאחד האקססוריז האהובים ביותר. מלבד הצבע המרענן שהם מוסיפים לבית, הם גם מנקים את האוויר, סופחים רעלים ומשפרים את ההרגשה מעצם היותם בחדר. כעת, מגיעים הצמחים גם לחדר האמבטיה, ואם תחשבו על זה רגע, אין דבר טבעי יותר. אחרי הכל – בחדר האמבטיה קיימים אחוזי לחות גבוהים וכמעט בלתי אפשרי לשכוח להשקות את הצמח. אז כדי שתדעו אילו צמחים תוכלו לגדל בחדר האמבטיה, קראו את המאמר הבא.

למתחילים – שערות שולמית

משפחת השרכים היא אחת הוותיקות והעמידות ביותר בעולם הצומח, והיא נקודת פתיחה טובה לכל החדשים בתחום. צמחים אלו אוהבים מאוד מים, וחלק מהמינים עשויים להתאים לחדר האמבטיה. שערות שולמית למשל הוא צמח המעדיף צל, ובטבע ניתן למצוא אותו בסביבת מעיינות ומפלים. שמו המדעי המלא הוא Adiantum capillus-veneris, ולשמו בעברית קיימים כמה וכמה הסברים, כאשר לפי הסברה המקובלת צמח זה נקרא על שמה של דמות המוזכרת בספר שיר השירים. אגדה אחרת גורסת כי שולמית הייתה נערה לא יפה שהתאהבה בנסיך. שולמית רחצה במעיין שנבע בתוך מערה וכשהנסיך ראה את גופה ונבהל היא קפצה אל מותה. לפי האגדה, באזור הנחל והמפל צמחו השרכים, ואפשר לזהות אותם בקלות בזכות העלים הקטנים שלהם שיכולים להיות מעוינים או מעוגלים.

ליצירתיים – קוקודמה

אחרי שהתנסתם קצת בגידול צמח אחד או שניים בחדר האמבטיה, תוכלו לעבור לשלב הבא והיצירתי יותר. חדר אמבטיה הוא מקום מופלא למשל לגדל כדורי טחב. לא מדובר כמובן בטחב המעצבן שאתם צריכים לנקות מהקירות הלחים, אלא בכדורי צמחים שאותם אפשר לתלות בחדר הרחצה. למעשה, אפשר להתייחס לכדורים אלו כאל אביזרים לאמבטיה. כדורים אלו מקורם ביפן, ושם הם נקראים קוקודמה – קוקו משמעותו טחב, ודמה משמעותי כדור. את הכדורים האלו יש לטפח כמו שמטפחים עצים ננסיים, והם מושלמים לאמבטיה משום שמספיק להתיז עליהם מעט מים או לטבול אותם רגע בכיור, וכבר הם קיבלו את מנת הלחות הדרושה להם. אם תרצו, תוכלו להתייחס לכדור הטחב כמעין עציץ, ולשתול בתוכו צמח היודע להעריך סביבה לחה וקרירה.

למתקדמים – סחלבים

כעת אנחנו מגיעים לשלב המתקדם והמאתגר באמת – סחלבים. זהו פרח יפיפה אך גם רגיש מאוד. מצד אחד הוא זקוק ללחות ולמים, אך מנגד חשוב שלא להשקות אותו יותר מדי. הוא אף דורש כמות מספקת של אור שמש, אך לא שמש ישירה חלילה. אך בזה לא תמה רשימת הדרישות שלו; הוא אינו אוהב מים רגילים, ועדיף להשקות אותו במי גשמים או במים מזוקקים במידה ובזהירות. זה נשמע מסובך, אך מרגע שאתם מתחילים להתיידד עם הסחלב, ואם תסכימו להכיר אותו ולטפל בו כראוי, תוכלו לבנות מערכת יחסים ארוכת טווח שתועיל לשני הצדדים. הסחלב ישמח לחיות בסביבה הלחה והמזמינה שיצרתם עבורו, ובתמורה הוא יוסיף לחדר האמבטיה שלכם חן אלגנטי ומרגיע וכמובן – ניחוח נהדר.

דילוג לתוכן