דברים שחשוב לדעת על מקלחונים

מקלחון, כתחליף קומפקטי וזול יותר מאמבטיה, הפך בשנים האחרונות למלך המקלחת עבור ישראלים רבים אשר מצאו בו עניין בעיקר לאור הנוחות הרבה שלו והתחזוקה המעטה שהוא דורש, ככלי שקל לנקות במיוחד.

לעומת זאת, ישנם מספר היבטים דרמטיים שחשוב לקחת בחשבון לפני שבוחרים מקלחון, כאלה שאי הקפדה אודותיהם עלולה לפגוע משמעותית בחוויית המשתמש ולהוציא אתכם ככאלו ששכרם יצא בהפסדם.

מידות המקלחון

בראש ובראשונה כאשר בוחרים מקלחון חשוב לשים דגש על מידותיו השונות, אבל לפני שתניחו שמדובר בפרט שולי שניתן לפתור ברגע עם מטר ועיפרון, חשוב להבהיר כי המדידות נוגעות לא רק למקלחון עצמו – אלא גם לרצפה והתקרה שעליהן הוא יונח.

כלומר, כאשר בוחרים מקלחון הגובה הסטנדרטי בו נעשה שימוש נע על טווח שבין 1.8 מטר ל- 1.9 מטר, כאשר חשוב מאוד להקפיד כי רצפת המקלחון תהיה בשיפוע של כס"מ אחד, כמו גם כי רצפת המקלחון תהיה נמוכה יותר מרצפת האמבטיה עצמה.

החשיבות שבשיפוע הנ"ל היא שככל שפחות מים יזרמו החוצה מהמקלחון, כך קטנה גם ההסתברות שיגדלו או יצטברו מחוץ למקלחון פטריות או עובשים שמתפתחים כתוצאה ממים עומדים בחלל סגור.

מקלחון כפריט עיצובי אופנתי

פרט להיבטים הפרקטיים של התקנת מקלחון, חשובה לא פחות ההתאמה של אותו מקלחון לאווירה והקו העיצובי שקיים באותו חדר אמבטיה. כלומר, לפני שתבחרו את המקלחון הראשון שפגשתם, חשוב להפריד בין מקלחון חזית – כזה המורכב מ- 3 קירות בצירוף לדלת הזכוכית, לבין מקלחון פינתי לדוגמה אשר נועד למקסם את ניצול המקום שיש לכם באמבטיה.

ההבדל בין סוגי המקלחונים לא נגזר רק מתשתית המבנה שיש לכם בחדר האמבטיה, אלא גם מהמשקל שאתם מתכננים לייעד למקלחון מלכתחילה, כלומר – האם אתם רוצים שהמקלחון יהווה מרכז חדר האמבטיה, או כלי פרקטי שנמצא במקום היעיל והפשוט ביותר עבורו.

עובי הזכוכית כפרט חשוב במיוחד

כאשר מדברים על סוג ועובי הזכוכית שממנה מורכבת דלת המקלחון, חשוב בראש ובראשונה לציין כי כלל המקלחונים בישראל מחויבים לעמוד בתקן של המכון התקנים הישראלי ולהצטייד בתו תקן שמאשר זאת.

לכן, עוד לפני בכלל שנעסוק בעובי השונה או המאפיינים העיצוביים השונים, חשוב לוודא שהמקלחון שרכשתם בנוי מזכוכית רבודה או מחוסמת, כאשר המאפיינים של סוגי הזכוכית הללו הם שבעת התנגשות עם חפץ חיצוני הזכוכית מתנפצת ולא נשברת.

באשר לעובי הזכוכית, מרבית המקלחונים בנויים מזכוכית בעובי 6 מ"מ, כאשר לחלוטין מדובר בעובי המומלץ, הסיבה לכך היא שזכוכית בעובי 4 מ"מ עלולה להיות רגישה מדי ולהישבר בקלות, כאשר מנגד זכוכית בעובי 8 מ"מ עלולה להוות מסורבלת.

כמו כן, כאשר מדברים על גוון הזכוכית כשלעצמו, בהתאם למיקום המקלחון אפשר לקבוע את הגוון שלה, כאשר אילו המקלחון לא פונה לדלת חדר המקלחת עצמה, ניתן לבחור זכוכית שקופה לחלוטין. מנגד, במידה והמקלחון שלכם חשוף לעיניים חיצוניות – מתוך המבנה או מחוצה לו, ניתן לבחור ולהזמין דלת זכוכית אטומה או מחוספסת, שתבטיח את הפרטיות שלכם.

דילוג לתוכן