ארונות המטבח שלנו נאלצים להתמודד עם שלל משימות מדי יום. מלבד אגירת מזון ושלל סירים וכלים (אנחנו מסתכלים עליך, הסרוויס החגיגי שלא ראה אור יום מעולם!), הם סופחים אליהם עם הזמן את הדי הבישול, על השומנים, נתזי המזון והלחות המצטברת בקלחת הרותחת שהיא המטבח שלנו. עם זאת, עם טיפול אוהב ותומך תוכלו לשמור על ארונות המטבח שלכם למשך עשרות שנים, להאריך את חייהם לאין ערוך וגם לזכות למבטי קנאה של האורחים, שיהיו בטוחים שהרגע סיימתם שיפוץ. איך עושים זאת נכון? הנה כמה טיפים שיסייעו לכם לשמור על ארונות המטבח שלכם.
רטיבות היא האויב הגדול ביותר של ארונות העץ שלכם. מאחר ובישול כרוך בלא מעט מהלחות האימתנית, מטבחים הם אחד המקומות הרטובים ביותר שיש. גם כיורי מטבח, מדיחי כלים, מקררים ואפילו ברזים למטבח הם מקור ללחות לא קטנה, וכשהיא מצטברת ועולה על גדותיה, היא עלולה לגרום לנזק קבוע בעץ, לעיוות של הצורה או לשינוי הצבע של גימור הארון.
כדי להימנע מהצטברות לחות מיותרת במטבח, יישמו את הטיפים הבאים:
1. אל תתלו מטליות לחות על דלתות הארון
2. ארון המטבח נרטב? נגבו אותו מיד וייבשו באמצעות מטלית רכה ונקייה
3. אל תאחסנו כלים לחים או רטובים בתוך הארון. כן, זה מפתה להעביר אותם מהמדיח ישר אל ביתם האוהב, אבל אם הם עדיין לחים – הם עלולים לנקום!
כשאתם חושבים על תחזוקה שוטפת של המטבח, סביר להניח שאתם חושבים על כיור, מקרר, או ברזים למטבח. אלה ללא ספק מוקדי הפורענות העיקריים במטבח (יחד עם הרצפה, אהובת לבבנו המתלכלכת!), אך ארונות המטבח זקוקים גם הם לטאצ' יומיומי של ניקיון, שכן הם מתלכלכים לא מעט משומן הבישול, אדים או נתזי המזון. כדי שהארונות שלכם ייהנו ממראה חדש ונוצץ, נגבו את החלקים החיצוניים של הארון ואת ידיות הארון ושלבו זאת בשגרת הניקיון הקבועה שלכם הכוללת את ניקוי הכיור, השיש והרצפות.
הדרך המהירה והיעילה ביותר לנקות את ארונות המטבח ולהסיר את עיקר השומן והלכלוך הוא לערבב כפית נוזל כלים עם 8 כוסות מים חמימים ולשפשף את הארונות באמצעות מטלית או ספוג. האפקט יהיה מיידי ונראה לעין, שכן נוזל הכלים חזק מספיק כדי להסיר שומן אך עדיין עדין דיו כדי לא לפגוע בגימור הארון. לבסוף, עברו על ארונות המטבח עם מטלית יבשה ונקייה. כפי שכבר למדנו, לחות היא האויב הגדול ביותר של הארונות שלנו!
סבון כלים ומים זה טוב ויפה, אבל זה לא פוטר אותנו מניקיון תקופתי מעמיק יותר. כמה פעמים בשנה, מומלץ בחום לטפל בארונות המטבח באמצעים מסורים יותר, יחד עם שאר המטבח. הפעילו את המוזיקה האהובה עליכם, עלו על מדי ב', וקבלו את הרשימה המלאה של משימות הניקיון הדרושות למטבח נוצץ וארונות חדשים:
• ריקון תכולה מכל ארונות המטבח (בהדרגה, לא להיבהל)
• ניקוי יסודי, כולל החריצים
• ארגון מחדש
• חידוש מלאי
• קרצוף עמוק של לכלוך מצטבר, טיפות שומן ושכבות מזון
• ניקוי האזורים המלוכלכים ביותר באמצעות סודה לשתייה, משחת שיניים או חומר ניקיון ייעודי
• הסרת החזיתות, ניקוי והשבתם למקום
לארונות עץ יש גימור של לכה המגן על שכבת העץ הבסיסית, ולכן מומלץ בחום להימנע משימוש בחומרי ניקוי או עזרי ניקוי שעלולים לשרוט את הארון ולהותיר את העץ שמתחתיו חשוף.
במקום זאת, העדיפו להשתמש בחומרי ניקוי עדינים אך חזקים כמו נוזל לשטיפת כלים או סבונים עדינים. גם כשהמצב חמור מאוד והארונות מאוד מלוכלכים ודביקים, ועל אף הפיתוי, אל תשתמשו בחומרי ניקוי חזקים מדי.
• צמר פלדה או כריות קרצוף קשות
• חומרי ניקוי ומוצרי ניקוי חזקים
• חומרי ניקוי המבוססים על ממיסים או נפט (כמו מסיר לק, אלכוהול מינרלי, אקונומיקה או מדלל צבע)
הנה סקר מהיר: כמה מכם טורקים בלי כוונה את הדלתות והארונות במטבח? בינינו, זה קורה כל הזמן, במיוחד כשאנחנו ממהרים לעבודה או רוצים להספיק לבשל צהרים בזריזות. ארונות המטבח שלנו נושאים בהתעללות יומיומית, בייחוד אם אין להם מנגנון סגירה רכה. לרוב, אולי, אפילו לא נבין שאנחנו טורקים ומשתמשים בכוח רב, פשוט כי לעתים הם לא משמיעים צליל חזק מאוד. לאורך זמן, העוצמה הזו עלולה לפגום בארונות.
ארונות המטבח שלנו נועדו לשאת משקל מקסימלי מסוים, אבל רובנו בוחרים למקסם את השטח העומד לרשותנו ולהעמיס עליו שלל כוסות, צלחות כבדות וסירים על גבי סירים. כיוון שכל ארון וכל מגירה נועדו לאגור משקל מוגבל, אם נגרום להם לשאת משקל גדול מדי הם עלולים "לצנוח" עם הזמן, וזה לא בר תיקון. בנוסף, משקל כבד מחליש את צירי הדלת ועלול להוביל לשבירה.
לפיכך, כדי להאריך את תוחלת החיים של ארונות המטבח נתחיל קודם כל בבדיקה ונבחן האם מופעל עליהם עומס כבד מדי. גיליתם שהארונות עמוסים עד אפס מקום? חשבו האם אתם באמת משתמשים בכל כלי המטבח שלרשותכם, ושקלו לתרום או להשליך את המיותרים.
בנוסף, מומלץ לאחסן כלים קטנים יותר (כמו כוסות, למשל) בארונות העליונים וכלי בישול גדולים וכבדים יותר (כמו סירים ומחבתות) בארונות התחתונים.