אומנות הבישול היא תחביב של רבים. שילובי הטעמים, היצירה של מנות מקוריות, ההגשה והסיפוק מהנאתם של הסועדים – בזכות כל אלו, חדר המטבח הוא הכוכב המרכזי של הבית. אלא שבסופה של ארוחה משביעה וטעימה מגיע השלב שאותו אנחנו בדרך כלל מחבבים פחות – ניקיון הכלים. פינוי השאריות הוא למשל אחד השלבים הלא כל-כך מהנים בסעודה, ולעיתים מבצעים אותו בחוסר חשק ובלית ברירה. אלא שכיום מתחילים לגלות בארץ את הפתרון שכבר נפוץ מאוד במדינות אחרות – טוחן האשפה. מהו אותו כלי מופלא ואיך משלבים אותו בהצלחה במטבח?
פינוי השאריות בסוף הארוחה הוא כאמור אינו פעילות אהובה, ולכל משפחה טכניקה משלה להיפטר מאותן שאריות. לעיתים נהוג לרכז את כל השאריות בצלחת אחת ולקוות שהתכולה לא תיפול על הרצפה בדרך לפח, ובמקרים אחרים שופכים את כל השאריות לקערת הגשה שהתרוקנה. כך או כך, אין מדובר במראה אסתטי במיוחד. אז אם גם אתם סולדים מתהליך הפינוי הזה, תוכלו להיעזר בטוחן האשפה, שמטרתו המרכזית היא להקל על החיים שלנו ולאפשר פינוי מהיר ונוח של שאריות הסעודה. טוחן זה הוא מכשיר שאותו מחברים לפתח הניקוז, מתחת לכיור המטבח. טוחן האשפה מרסק את הפסולת האורגנית המצטברת בכיור ומזרים אותה לצנרת הבית. כך ניתן להקטין את כמות הפסולת המגיעה לפי האשפה ואף למנוע ריחות לא נעימים.
כאשר בוחרים טוחן אשפה לשילוב עם כיור מטבח, מומלץ מאוד להעדיף טוחנים איכותיים ממותג מוכר שיסייעו לכם לשמור על ההיגיינה במטבח לשנים ארוכות.
מפרט טכני – לכל טוחן אשפה ההספק שלו וכושר הטחינה שלו. כדי להבטיח ביצועיים מיטביים, מומלץ לבחור בטוחן בעל הספק של 0.5 כ"ס לכל הפחות, ועדיף מכך הספק של 0.75 כ"ס.
יכולת טחינה – חשוב לבדוק אילו חומרים יכול טוחן האשפה לגרוס. שימוש לא נכון במכשיר החשמלי הזה יגרום לנזק משמעותי ואף עלול להשבית אותו.
אחריות – האחריות על המכשיר אף היא שיקול חשוב בבחירתו. חלק גדול מהטוחנים מגיעים עם אחריות של שנתיים, אך ניתן גם למצוא טוחני אשפה עם אחריות של 4 שנים או אף 5 ו-6 שנים. במקרה הזה – כל המרבה הרי זה משובח.
התאמת המכשיר לכיור – בדומה לבחירת ברזים למטבח , גם כאשר בוחרים טוחן אשפה יש להתאים אותו לכיור הקיים ומומלץ להתייעץ עם מומחה לפני הרכישה.
עוצמת הרעש – פעולת טוחן האשפה עלולה להיות רועשת. עם זאת, טוחנים רבים כוללים מערכות שונות המפחיתות מעוצמת רעש הפעולה, וכדאי לשקול עניין זה בטרם השלמת הרכישה.
דגשים לשימוש בטוחן האשפה
התקנה של טוחן אשפה מתבצעת לרוב בידי מומחה. כך תוכלו להבטיח כי הטוחן יפעל כראוי ביעילות ובעוצמת רעש מינימלית.
כדי ליהנות מכל יתרונותיו של טוחן האשפה, חשוב גם לשים לב לשלוש הנקודות הבאות:
התקנת מתג ההפעלה – בעת ההתקנה, הכי פשוט להתקין את מתג ההפעלה של הטוחן מתחת לכיור. עם זאת, עבור רבים המיקום אינו נוח, ולכן כדאי שתדעו כי ניתן להתקין את המתג גם בקיר. ניתן גם להתקין לחצן פניאומטי ליד הכיור או לבחור בשלט רחוק לתפעול המתג שמתחת לכיור.
שימוש חכם במים – הזרמה של מים מהברז לכיור תאפשר לטוחן לפעול באופן אופטימלי ולפנות שאריות שנותרו במכשיר.
לתוצאות מיטביות, השאירו את הברז פתוח כ-20 שניות בסיום פעולתו של הטוחן.
קריאת המדריך למשתמש – לפני שאתם משתמשים בטוחן, קראו היטב את הוראות השימוש במכשיר ובדקו באילו מקרים יש להימנע מהשימוש בו. בכל מקרה של אי בהירות בנוגע להוראות או לאופן השימוש במכשיר, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מומחה.