הכיור הוא הכוכב הראשי במטבח, הבחירה בו אמורה להתבסס על שיקולים פונקציונאליים ועיצוביים כאחד. כשאנחנו מדמיינים את מטבח חלומותינו, מושקעת תשומת לב מעטה מדיי בבחירת כיור המטבח. למרות שבחירה מושכלת של כיור, תתרום למראה המושלם של המטבח וכן ליעילות השימוש בו.
בניגוד למה שהיה מקובל בעבר, היום ישנה נטייה להשתמש בצורות וחומרים שבעבר נחשבו לנועזים והם משתלבים בצורה טבעית בחללי המטבח המודרני ופעמים רבות הופך הכיור לאלמנט שמכתיב את הטון העיצובי בחלל המטבח כולו.
באמבט פור יו תמצאו מגוון רחב של כיורי מטבח שישתלבו באופן מושלם עם העיצוב של המטבח.
אז איך בוחרים נכון? צוות אמבט פור יו (ambat4u) ריכז עבורכם את כל הדברים שאתם צריכים לדעת כדי לבחור את כיור המטבח המושלם בשבילכם:
1. כיור מטבח יחיד או כיור מטבח כפול?
כיור מטבח כפול הוא כיור שבו קיים חיץ המהווה הפרדה בין חלק אחד למשנהו. כיור מטבח זה יתאים לבית שבו קיימת הקפדה על הפרדה בין כלים בשריים לכלים חלביים. כיור מטבח יחיד לעומת זאת, יאפשר משטח עבודה גדול יותר וכן השריית ושטיפת סירים ותבניות גדולות.
2. כיור מטבח גדול או כיור מטבח קטן?
גודל הכיור תלוי בגודל השטח הקיים במטבח וכן בצרכים של בני הבית. במידה ואת/ה רווק/ה שלא מרבה לבשל, 30 ס"מ אמורים להספיק לך. במידה ואתם משפחה מרובת נפשות ואתם נוהגים לבשל הרבה, הגודל הרצוי הוא בין 70 ל- 80 ס"מ. לפני שאתם בוחרים את גודל הכיור, מדדו את רוחבו הפנימי של הארון שמעליו יישב הכיור. את התוצאה שקיבלתם עגלו כלפי מטה.
יש לקחת בחשבון גם את משטח ייבוש הכלים.
3. אוהבים לנקות?
בדקו מהי עמידותו של הכיור לכתמים, לשריטות או פגמים אחרים. קראו את המלצות היצרן בנוגע לתדירות ואופן הניקיון ובאילו חומרים רצוי לא להשתמש והם מזיקים לכיור. חשוב לוודא כי הכיור מגיע עם אחריות ומיצרן מוכר.
4. לאיזה חומר גלם אתם יותר מתחברים?
• כיור מטבח נירוסטה – חומר עמיד ומאוד נוח לניקוי מה שהופך את הנירוסטה לחומר הגלם האופטימלי. אם כי, חשוב לציין כי הנירוסטה נשרטת בקלות.
• כיור מטבח גרניט – המראה של כיורי הגרניט הוא מראה מגורען שכן הוא מורכב מתערובת של חלקיקי גרניט ופולימר. כיורי הגרניט מאוד עמידים, והם לא נשרטים בקלות. כיורי הגרניט יקנו למטבח מראה חם.
• כיור מטבח קוריאן – מיוצר מסוגים שונים של מינרליים טבעיים אליהם מתווסף חומר אקריליק. השילוב של שני החומרים האלה יוצר כיור עמיד ביותר, קל לניקוי ותחזוקה. הימנעו מהנחת סירים חמים שכן הם עלולים להרוס את החומר.
• כיור מטבח חרס – החומר המסורתי של כיורים בישראל. אלו כיורים אשר עשויים מקרמיקה קשה ונהנים ממראה מרשים מאוד. חסרונם העיקרי בא לידי ביטוי בעמידותם שכן הם נוטים להתלכלך בקלות, לספוח כתמים ולהיסדק.
• כיור מטבח סילקוורץ – עשויים מתערובת של סיליקון וקוורץ. סוג זה של כיורים פחות מומלץ בעקבות העובדה שהם נשרטים בקלות, מתלכלכים וקשים לניקוי.
• כיור מטבח אקרילי – עשויים תערובות אבן עם חומרים אקריליים הידועים בשמות שונים: סיליקרון, סיליגרניט, סיליקוורץ, קריסטלייט קריסטאדור.
• כיור מטבח סיליגרניט – עשוי מאותה תערובת של הסיליקוורץ, אך בתוספת גרניט חומר זה הינו מעולה עמידות בפני שריטות גבוהה מאוד והגימור מנוקד בדומה לאבן קיסר.
• כיור מטבח אבן או זכוכית – יתרונם העיקרי הוא יופיים המרהיב אולם עמידותם נמוכה.
5. איך הוא משתלב בעיצוב המטבח?
צבע שתואם לצבע משטח העבודה ליצירת מראה אחיד או צבע מנוגד שיבליט את הכיור? מה אתם אוהבים?
בחרתם? מעולה! נעבור להתקנה
סוגי התקנה
1. התקנה עליונה – הכיור יורכב על משטח העבודה ושוליו יבלטו כלפי חוץ. זוהי ההתקנה הפשוטה ביותר אבל חסרונה מתבטא בכך שהמים גולשים אל המשטח והלכלוך עלול להצטבר מתחת לשולי הכיור.
2. התקנה תחתונה – הכיור יורכב מתחת לשיש. יתרונותיה מתבטאים בקלות גריפת המים אל הכיור. אולם, זוהי התקנה שנחשבת יקרה יחסית ובמקום החיבור יכולה להיווצר נזילה והצטברות של לכלוך.
3. התקנה שטוחה – הכיור מורכב בגובה השיש כאשר צדדי הכיור מכוסים על ידי המשטח. היתרון הוא שקל לגרוף את המים והלכלוך מהשיש משויף שהם בקו אחד.
4. התקנה אינטגרלית – בהתקנה מסוג זה הכיור ומשטח העבודה יתחברו ביניהם כך שייראו כאילו הם אחד. אולם, מכיוון שלרוב שני האלמנטים הללו לא עשויים מאותו החומר, הם גם לא מתנהגים באותו האופן ומה שטוב לאחד, עלול להרוס את משנהו.